Privacyverklaring

Ingangsdatum: 2 februari 2020

Datum laatste wijziging: V2.0 - 2 februari 2020

Privacyverklaring

In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens: welke we verzamelen en waarvoor we ze gebruiken. Ook leggen we uit hoe je jouw gegevens kunt inzien, wijzigen of verwijderen. We vinden het belangrijk dat jij hier goed van op de hoogte bent en raden je aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

De HT-Race is een activiteit van de Harlinger Watersportvereniging en wordt georganiseerd door de HT-commissie. 

Gebruik van persoonsgegevens

Bij inschrijving voor en deelname aan de HT Race laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn, maar ook beeldmateriaal.

Persoonsgegevens

Bij inschrijving verwerken wij de volgende persoonsgegevens van jou :

  • naam schip, schipper, adres, postcode, woonplaats , telefoon (vast en mobiel), emailadres, IBAN
  • gegevens over het deelnemende schip die van belang zijn bij de klasseindeling en het bepalen van de rating
  • informatie die je zelf invult in het contactformulier of een mail die je naar de organisatie stuurt.

Beeldmateriaal

De organisatie en deelnemers van de HT Race maken foto’s en video’s van de wedstrijd en de flankerende activiteiten zoals het inchecken en de prijsuitreiking.

Doeleinden

Wij verwerken de verzamelde persoonsgegevens en beeldmateriaal voor een of meer van de volgende doeleinden:

  • controleren van de inschrijving en betaling
  • maken van de deelnemerslijst en klasseindeling
  • bepalen van de rating
  • het bepalen en publiceren van de uitslag van de wedstrijd
  • het samenstellen versturen van programmaboekje en nieuwsbrieven
  • het samenstellen van berichten op social media
  • andere publiciteitsdoeleinden

Bij het publiceren van de uitslag worden uitsluitend de scheepsnaam en de gegevens van het deelnemende schip vermeld.  OP de deelnemerslijst op de website en in het programmaboekje staat naast de scheepsgegevens ook de naam van de schipper vermeld.

Verstrekking aan derden

Wij geven de door jou verstrekte gegevens door aan derde partijen, als dat noodzakelijk is voor de organisatie van de race. Zo maken wij gebruik van een derde partij voor de afhandeling van iDeal-betalingen bij de inschrijving en geven je gegevens door de veiligheidsdiensten tijdens de race.

Beveiligen en bewaren

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken. Wij hebben hiervoor een informatiebeveiligingsbeleid. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Wij hanteren een standaard bewaartermijn van 2 jaar. Dat wil zeggen dat wij jouw gegevens 2 jaar na je deelname zullen verwijderen. Wanneer een andere bewaartermijn geldt, zullen wij je daarvan op de hoogte brengen.

Cookiebeleid

We verzamelen ook informatie om het bezoek aan de website te kunnen meten.  De statistieken hiervan kunnen we niet herleiden naar personen. Deze gegevens worden dus altijd anoniem gebruikt. Lees verder ons cookiebeleid in de bijlage.

Toestemming

Vanaf 25 mei 2018 is de Europese wetgeving, Algemene Verordening Gegevensbeheer (AVG) van kracht. Dientengevolge moeten alle betrokken deelnemers expliciet toestemming verlenen voor het gebruik van deze gegevens. Bij inschrijving verklaren alle schippers zich akkoord met deze verklaring.  Heb je bezwaar tegen het gebruik van (bepaalde)gegevens of beeldmateriaal of wil je naar aanleiding van deze privacyverklaring contact met ons opnemen, dan kan dat via onderstaande contactgegevens.

Telefonisch: 06 - 5329 9845
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier op de website Contact

Post:      Harlinger Watersportvereniging, t.a.v. HT-Commissie, Noordergrachtswal 34, 8861 SK Harlingen

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Inwerkingtreding

Deze (vernieuwde) privacyverklaring is in werking getreden op 2 februari 2020.

Wilt u gebruik maken van (een van) deze rechten, heeft u een klacht of een vraag? Dan kunt u altijd contact opnemen met de HWSV via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Datum laatste wijziging: V2.0 - 2 februari 2020

© 2020 Harlinger Watersportvereniging